your innovator in the food-industry

Olie vernevelen maakt uw producten aantrekkelijker

Het uiterlijk van uw producten is belangrijker dan ooit. De consument is immers visueel ingesteld en selecteert uw product op uiterlijk. Zo kan een witte (ontstaan door zout-/magnesiumcomplex) uitslag op worsten geen kwaad, maar ziet er minder aantrekkelijk uit. Het is dus goed dit natuurlijke proces, dat zich in de reeds verpakte worst ook voltrekt, tegen te gaan. Dat kan met olieverneveling. Het systeem zorgt voor een zeer fijne nevel van olie over de producten in uw droogkamer.

Olieverneveling voor koeling deeg en drogen van vleesproducten

Vernevelen met olie levert dus een aantal interessante voordelen op voor zowel vlees als vleeswaren. Ten eerste ziet uw product er aantrekkelijker uit. Daarnaast is ons systeem ontworpen op zuinigheid, waardoor u zo min mogelijk olie gebruikt en kunt besparen ten opzichte van conventionele methoden. Het is zelfreinigend en kan niet ‘verkalken’. En dat levert weer een aanzienlijke besparing op onderhoud op. Bovendien wordt bij verneveling warmte onttrokken door de verdamping van het water. Dat geeft een extra koeling. En: met deze energiezuinige olieverneveling komt u mogelijk in aanmerkingen voor EIA-subsidie.

Meten is weten, ook bij olieverneveling

Goede meetapparatuur die de luchtvochtigheid registreert is essentieel. Daarom leveren we bij deze techniek een meet- en regelsysteem dat voor de juiste condities zorgt. Eenvoudig te hanteren, vergelijkbaar met een thermostaatknop.

Vrijblijvend gesprek over olievernevelsysteem

Verser deeg, aantrekkelijke producten en tegelijk besparen op onderhoudskosten en olieverbruik? Benieuwd hoe Jasca’s technieken in uw fabriek passen? We komen graag bij u langs om te inventariseren hoe deze techniek uw processen kan ondersteunen. Onze adviseurs beantwoorden met plezier al uw vragen over het vernevelen van olie.

Ontdek wat Jasca voor u kan betekenen!

Contact