your innovator in the food-industry

Hoe constant is de kwaliteit van úw deeg? 

Het unieke, op maat gemaakte luchtvernevelingssysteem van Jasca reduceert uitdroging van uw deeg(producten) en geeft een constante kwaliteit. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte en houdt daarbij de luchtvochtigheid stabiel. Deeg is kwetsbaar en zeer gevoelig voor bijvoorbeeld uitdroging tijdens het rijsproces. Vaak is de omgevingstemperatuur in een rijskast of ruimte voldoende warm, maar is er een te lage luchtvochtigheid of koelt het deeg toch af tijdens het rijsproces. De kern en de buitenzijde van het deeg rijzen in een ander tempo en er ontstaat een onregelmatige kruimstructuur. Door elk proces in de bakkerij te optimaliseren met de juiste balans tussen vocht en temperatuur blijft de kwaliteit van uw deeg constant.


Hoe werkt het?

De Jasca vernevelingsinstallaties zijn speciaal ontwikkeld voor het vernevelen van vloeibare producten op olie- of waterbasis. Het systeem bestaat globaal uit een centrale besturingskast, een leidingnet en een of meerdere verstuivers met stromingsregelaars. Met speciale (mobiele) verstuivers wordt normaal leidingwater met perslucht in een uiterst fijne nevel verstoven. Op korte afstand van de verstuiver is vrijwel al het water al verdampt. En dat is een groot voordeel ten opzichte van het gebruik van stoom. Doordat het vocht als uiterst fijne nevel in de ruimte wordt gebracht, is het totale energieverbruik slechts 10 tot 15% ten opzichte van een systeem met stoombevochtiging.


Lees hier meer over onze verstuiverunits!

‘Er is geen verlies van het product in de kneder tijdens het kneedproces, het afkoelen van het deeg verloopt optimaal en ronddwarrelend meelstof wordt vrijwel geheel teruggedrongen.‘

Ontdek wat Jasca voor u kan betekenen!

Contact