Jasca

Alcohol verneveling

your innovator in the food-industry

Alcoholverneveling voor langere houdbaarheid brood

Anders dan veel bakkers denken, is heet bakken helaas niet afdoende om gisten en schimmels op brood te doden. Wat wél helpt is alcohol, zo blijkt uit onderzoek. Met onze alcoholvernevelingstechniek helpt u alcohol te vernevelen, rechtstreeks in uw broodzakken. Het dubbele voordeel is dat u tegelijk uw broodzakken ontsmet en gisting en schimmelvorming tegengaat. Het brood blijft langer houdbaar en de hygiëne is optimaal.

Minder bederf en meer flexibiliteit met alcoholverneveling

Hoewel veel schadelijke bacteriën inderdaad het bakproces niet overleven, blijven sommige schimmels en gisten overeind. Bij onvoldoende maatregelen ontkiemen deze sporen sneller, waardoor uw brood zijn versheid verliest en eerder bederft. Breng uw kiemgetallen omlaag, kies voor alcoholverneveling bij de inpaklijn van uw bakkerij. Dat geeft meer ‘ademruimte’ in uw productietijden en een betere logistieke verdeling. U kunt immers uw broden langer opslaan en efficiënter over uw transporten verdelen.

Zelfreinigende alcoholverneveling op maat

Jasca’s alcoholvernevelingstechniek is zelfreinigend. Dat betekent een hogere hygiënestandaard voor uw bedrijf en een lagere inspectiefrequentie, waardoor u kosten bespaart. Alle onderdelen van onze machines zijn ATEX* -gecertificeerd, zodat veiligheid voor uw medewerkers gegarandeerd is. Omdat iedere bakkerij anders is, komen we graag uw situatie inventariseren. Daarna stellen we een vernevelingsplan op maat op.

Vrijblijvende afspraak over alcoholverneveling

Voorkom schimmel en doorgisting. Ontsmet uw bakverpakkingen met alcoholverneveling en creëer  een langere houdbaarheid. Wilt u weten hoe Jasca’s technieken de efficiëntie, hygiëne en zuinigheid van uw bakkerij verbeteren? Neem contact met ons op.


*Het begrip ATEX behelst alle situaties waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. De afkorting ATEX is afkomstig van de Franse woorden ATmosphere EXplosible uit de Europese richtlijnen van explosieveiligheid. Bedrijven en organisaties die werken in explosiegevaarlijke omgevingen dienen maatregelen te nemen zodat werknemers op een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Ontdek wat Jasca voor u kan betekenen!

Contact