your innovator in the food-industry

Kleuren met karamel

Een nieuwe toepassing vanuit de vernevelingstechnieken is het vernevelen c.q. kleuren met karamel. Deze techniek heeft zich in de praktijk al ruimschoots bewezen door het aankleuren van gebakken spek. Met groot succes. Want het resultaat is een kortere doorlooptijd in de oven en een natuurlijke bak-/grillkleur, kortom een zeer aantrekkelijk product. Door het toepassen van de vernevelingstechniek ontstaat een optimale dosering. De verstuiver brengt een zeer dunne laag aan waardoor het resultaat gegarandeerd optimaal is. Ook kan het systeem indirect kleuren, zoals grillstrepen op hamburgers.

De techniek

Het systeem bestaat uit een centrale besturingskast, een leidingnet en meerdere verstuivers. Met de verstuivers wordt normaal leidingwater door middel van perslucht in een uiterst fijne nevel verstoven.


Voordelen kleuren met karamel

  • Betere uitstraling product;
  • Lagere energie verbruik door kortere oventijd;
  • Laag verbruik van kleurmiddelen door het vernevelen met minimale doseringen;
  • Zelfreinigende verstuivers, dus lage onderhoudskosten;
  • Een betrouwbaar systeem;


Jasca levert de techniek voor het vernevelen / kleuren met karamel van vlees, zoals de bekende grillstreep op een hamburger.

Ontdek wat Jasca voor u kan betekenen!

Contact