your innovator in the food-industry

Lucht bevochtigen voor optimale productkwaliteit

In ruimtes waar het vlees/vleeswaren, kaas of groenten gekoeld worden is de relatieve luchtvochtigheid van belang. Tijdens het koelen wordt er immers vocht onttrokken aan het vlees. Dit vocht slaat neer op de koelelementen in de ruimte en wordt uiteindelijk afgevoerd naar het riool. Dit betekent gewichtsverlies van het te koelen product, ook als het om kaas of groenten gaat. Met het luchtbevochtigingsysteem kan de optimale relatieve vochtigheid worden bereikt,

Voordelen van luchtbevochtiging

• Minder indroogverliezen voor vlees;
• Terugverdientijd mogelijk in 6 tot 18 maanden;
• Het totale energieverbruik bedraagt slechts 10 tot 15% van het totale energieverbruik
   van een vergelijkbare stoombevochtiger bij specifieke toepassingen;
• Extra koelrendement;
• Vernevelen van ontsmettings- en andere middelen (alleen bij lege koelcel);
• Zelfreinigende verstuivers;
• Geen waterontharder nodig;
• Lage onderhoudskosten;
• Een betrouwbaar systeem.

Het luchtbevochtigingssysteem:
DE TECHNIEK

Het luchtbevochtigingssysteem: de techniek

Het systeem bestaat uit een centrale besturingskast, een leidingnet en meerdere verstuivers. Met de verstuivers wordt normaal leidingwater door middel van perslucht in een uiterst fijne nevel verstoven. Op korte afstand van de verstuiver is nagenoeg al het water verdampt. Het systeem werkt in cellen bij een temperatuur vanaf 0 °C. Voor een gelijkmatige relatieve vochtigheid dient de temperatuur overal in de cel gelijk te zijn. Als er in de cel verschillen in temperatuur optreden, ontstaan ook verschillen in de relatieve luchtvochtigheid. Voor een goede beheersbare luchtvochtigheid is een gelijkmatige temperatuur een voorwaarde.

Meer weten over wat het Jasca luchtbevochtingssysteem voor uw productielijn kan betekenen? We komen graag een keer vrijblijvend langs.

Meer informatie over onze oplossingen